Om projektet

Det reglerade landskapet är den hemsida och blogg som beskriver det projekt om vindkraftens prövningsprocess som startat under 2011 och i princip pausats efter 2015, även om en och annan publikation kan dyka upp som ett resultat av arbetet även senare. Vi har samlat in prövningsprocesser i Skåne län gällande både miljötillstånd och bygglov. Projektet har letts av Stefan Larsson och Lars Emmelin och är en del av forskningsprogrammet MiSt, som i sin tur är finansierat av Naturvårdsverket.

Projektet växte fram ur en studie om utvecklingen av infrastruktur för 3G i Sverige, och en rad publikationer har författats om både 3G  och vindkraft, se nedan. Projektet hade sin huvudsakliga final i den avhandling i fysisk planering som Stefan la fram den 15 september 2014 vid BTH i Karlskrona och som gör en kombinerad analys av både 3G-utbyggnaden och vindkraftsutbyggnaden.

Huvudsakliga publikationer relaterade till projektet

2 Responses to Om projektet

  1. Pingback: Om vindkraft och landskapsreglering | Det reglerade landskapet

  2. Pingback: Projekt pågår. Men inte utan att pilot gjordes. | Det reglerade landskapet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>